FAQ

Her er et utvalg spørsmål som ofte blir stilt. Du kan se om du finner svar på spørsmålene dine.

Q: Når kan jeg søke læreplass?

A: Søknadsfrist er 1 mars.

-

Q: Får jeg læreplass?

A: Du som har gått brønnteknikk på en videregående skole dette året har fortrinnsmulighet. Ingen er garantert læreplass. Det er bedriftene som tilbyr plass til de personene dem måtte ønske. Vi gir beskjed om du får intervju evt. læreplass.

-

Q: Det stilles strenge krav til god helse. Kan du fortelle hva dere mener med det?

A: Siden dette er en arbeidsplass hvor sikkerheten for deg og de andre rundt deg er svært viktig, er det en del diagnoser og tilstander man ikke kan ha når man arbeider offshore. Redusert hørsel, syn, bevegelighet og en del sykdommer gjør deg ukvalifisert. Man kan søke dispensasjon for bl.a ADHD. Hvis du lurer på om du vil bli rammet av dette kan du ta kontakt med en godkjent lege som kan sjekke om du kan få helsesertifikat. Dette anbefaler vi alle som ønsker å søke brønnteknikk om å gjøre. Dette gjelder selvsagt også FU og kranlærlingene.

-

Q: Jeg har fritak i Engelsk, kan jeg få lærlingeplass da?

A: OLF har laget retningslinjer for bransjen som sier at man skal ha gode kunnskaper i den språket som brukes. Siden manualer og nettverktøy ofte er på engelsk og siden det er et internasjonalt arbeidsmiljø er dette et språk det nødvendig a beherske godt. Det kan dessuten være et sikkerhetsproblem. Vi vil anbefale deg å søke et annet fag.

-

Q: Jeg har tatt et brønnteknikk kurs hos en kursleverandør. Kan jeg søke læreplass hos dere?

A: Alle kan søke læreplass hos oss. Det du skal vite er at vi prioriterer rettselever (altså de som kommer rett fra brønnteknikk) først. En annen ting er at OLF har laget rettningslinjer for hvilke faglige bakgrunner de godtar for denne type arbeid. Hvis du ser under fanen "linker" finner du OLFs retningslinjer. Hvis du har gått PIT eller elektro og har et fagbrev fra disse fagområdene eller har gått 1 klasse og har 5 års allsidig praksis innen et fagområde innenfor PIT eller Elektro kan du søke jobb og eventuelt ta fagbrev.
- Det er ikke lenger alle som kan komme seg offshore.

-