Laboratorie

Publisert: 06.08.10

Er du nøyaktig av natur og glad i å gjennomføre prøver og tester i laboratorie? Da kan fagbrev som laborant være noe for deg. Aktuelle arbeidssteder etter endt læretid kan være alt fra våre medlemsbedrifter innen olje- og gassektoren, sykehus, industribedrifter, universiteter og andre miljøer med behov for laboratoriekompetanse.

 

 

En laborant (faglaborant) arbeider med å kontrollere, kvalitetssikre og dokumentere produkter, metoder og materialer i alle typer virksomhet. Du vil få en spennende og variert hverdag, hvor analyser, produktutvikling og rapportering står sentralt. En stor del av arbeidet innebærer dermed å gjennomføre prøver og tester. Disse utføres først og fremst i laboratoriet, men kan også bli gjennomført andre steder, for eksempel offshore.

Personlige forutsetninger

Som laborant er det helt essensielt at du er tålmodig og nøyaktig i ditt arbeid. Du må samarbeide godt med kolleger og andre yrkesgrupper i bedriften. Du må videre ha en svært bevisst holdning til helse, miljø og sikkerhet (HMS).  Du må ha innsikt i betydningen av ryddighet og renhold som innsatsfaktor for bedret sikkerhet, effektivitet og fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. Det stilles strenge krav til god helse og rusfrihet.

Les mer her.

Læreplan i laboratoriefag finner du her.

The translated curriculum in English

Bedrifter

Halliburton

Baker Hughes

Quality Lab

Schlumberger Norge AS

Utdannelsesløp

VG1 Formgivingsfag, Studiespesialisering eller Teknikk og industriell produksjon
VG2 Laboratoriefag
2 år i lære.
Teknisk fagskole og/eller Universitet og Høyskole (spesielle forutsetninger gjelder)

Kontaktpersoner med laboratoriefaget

Helge Kolnes

Multimedia

Multimedia

Tilbake